Logga in

X
Vimital Dunk storförpackning Energy Pro Balance 5 L flytande
Vimital Dunk storförpackning Energy Pro Balance 5 L flytande

Vimital Energy Pro Balance 5 L (flytande)

429 kr
  • Översikt
  • Information
  • Leverans

Översikt

Artnr: 822.7402
VIMITAL Energy Pro Balance kombinerar flera högvärdiga exklusiva oljor för att optimera hästens möjlighet att tillgodogöra sig energi utan att det påverkar grovtarmens jäsningsprocess.

Produktinformation

Hästen hämtar upp till 75 % av sitt energibehov från grovfodret och har begränsad förmåga att tillgodogöra sig energi från stärkelse och fett. Att enbart öka mängden kraftfoder till prestationshästar med högt energibehov har flera nackdelar. Stärkelse påverkar magsäckens funktion och är en av anledningarna till de omfattande problemen med magsår. Stärkelsen ökar pH-värdet i magsäcken vilket minskar nedbrytningen av proteiner och utrensning av toxiska bakterier i fodret. Nedbrytning av stärkelse i tunntarmen är beroende av enzymet Amylas som hästen endast har liten produktion av. Hästen kan helt enkelt inte bryta ner stora stärkelsebaserade mängder av kraftfoder. Stärkelserester kommer då ut i grovtarmen och förstör delar av jäsningsprocessen. För mycket stärkelse kan alltså ge ett minskat energinetto.
Även hästens förmåga att bryta ner fett är begränsad, men eftersom fett innehåller mer än 3 gånger så mycket energi som kraftfoder så blir det en effektiv energikälla. I VIMITAL Energy Pro Balance ingår flera korta, medellånga och långa fettsyror. Dessa optimerar nedbrytningen och hästens möjlighet att snabbt och effektivt tillgodogöra sig stora mängder energi. Tillsats av Lecitin hjälper nedbrytningen och har skonsam effekt på magens och tarmens slemhinna.
Energi från fetter påverkar inte stressnivån (sk kall energi) och minskar höjningen av kroppstemperaturen när hästen är i rörelse, vilket förbättrar energihushållningen, minskar vätskeförlusten och ger kortare återhämtningstid.

INNEHÅLL per 2dl

Vegetabiliska oljor: 180 g, Lecitin: 11.5 g, E-vitamin: 47 mg
Energiinnehåll / 100g: 3.7 MJ
Fettsyrafördelning: Enkelomättade fettsyror: 35.7 %Mättade fettsyror: 28.4 % (varav MCT-fetter): 20.5 %Omega 3: 14.2 % Omega 6: 21.7 %

FÖRVARING:
Rumstemperatur

HÅLLBARHET:
24 månader. Se bäst före datum.

Omskakas.

DOSERING
Max dosering 4 dl/måltid.
1 dl Vimital Energy Pro Balance motsvarar cirka 3 hg havre eller motsvarande kraftfodergiva.

Leverans och frakt

Lagersaldo:
29
Leveranstid:
Frakt:

Kundomdömen

Se fler varor

Vimital Elektrolyt 5 kg
VIMITAL Elektrolyt ersätter den obalans av elektrolyter (salter) som kan uppstå nä...
455 kr
Vimital Energy Pro Balance 2,5 L (flytande)
VIMITAL Energy Pro Balance kombinerar flera högvärdiga exklusiva oljor för att opti...
260 kr
Vimital Biotin 1L (flytande)
Biotin på 1 liter flytandeform. Brist på Biotin (vitamin B7, kallades förr vitami...
169 kr
Vimital Elektrolyt 1,5 kg
VIMITAL Elektrolyt ersätter den obalans av elektrolyter (salter) som kan uppstå nä...
195 kr