Logga in

X
Påsar Vimital Harmoni Pro 10 st
Påsar Vimital Harmoni Pro 10 st

Vimital Harmoni Pro 10 påsar

292 kr
  • Översikt
  • Information
  • Leverans

Översikt

Artnr: 822.7360
Hjälper mot rinnande diarréer. VIMITAL Harmoni Pro har visat ge snabb effekt på rinnande diarréer på häst och hjälper till att återställa normal tarmkultur. Fungerar också utmärkt som förebyggande på hästar med nervösa besvär inför tävling och transporter. VIMITAL Harmoni Pro rekommenderas för kortvarig och akut behandling. Därefter bör man stödja hästens återhämtning med VIMITAL Harmoni.
Förpackningen innehåller 10 dospåsar (sachetter).

Produktinformation

Rinnande diarré är ett allvarligt symtom. Dels är diarré akut allvarligt för bl.a vätskebalansen, men det är också ett tydligt tecken på att tarmens funktion är kraftigt nedsatt vilket påverkar nedbrytningen av foder samt  produktionen av kroppsegna ämnen, upptaget av näringsämnen och i förlängningen hästens hela metabolism.
VIMITAL Harmoni Pro innehåller extremt hög koncentration av nyttiga probiotiska bakterier och prebiotisk fiber som snabbt återställer balansen i tarmens mikroflora vid bl.a diarré. Bakterierna etablerar sig direkt och sänker snabbt tarmens pH-värde vilket motverkar etableringen av toxiska bakterier och skapar en sund tarmflora.
Bakterierna i Harmoni Pro skyddas på vägen genom magsäcken av en unik inkapsling som sedan löses upp i tarmen. Större mängd bakterier når tarmen oskadda och aktiveras samtidigt vilket ger Harmoni Pro dess snabba effekt. Den prebiotiska fibern bryts ner av bakterierna och fungerar både som dess näringskälla och har gynnsam effekt i tarmfloran.
VIMITAL Harmoni Pro har visat ge snabb effekt på rinnande diarréer på häst och hjälper till att återställa normal tarmkultur. Fungerar också utmärkt som före-byggande på hästar med nervösa besvär inför tävling och transporter. 


TIPS!
Om hästen får hösilage bör man vid besvärliga diarréer prova med att ge hö och halm som grovfoder. Många hästar har visat sig vara känsliga mot hösilage och har svårt att få ordning på tarmen efter en diarré.


INNEHÅLL per dos Probiotiska bakterier: 10exp8 st Inulin: 10 g

HÅLLBARHET
24 mån. Se bäst före datum

FÖRVARING
Förvaras torrt och svalt.

Registrerad hos Jordbruksverket.
Innehåller inga dopingsubstanse

DOSERING
2 dospåsar morgon och kväll i foder.
Har inga tecken på förbättring märkts inom 48 timmar bör man omgående uppsöka veterinär.
Vid tecken på förbättring fortsätter man med samma dosering tills avföringen är normal och därefter kan man vid behov ge 1 dospåse morgon och kväll i ytterligare 5 dagar. Normalt ska behandlingen inte behöva pågå mer än en vecka.

Rekommenderas att därefter ge t.ex VIMITAL Harmoni (jästkultur) under en längre period för att ytterligare stärka tarmfloran.

Förebyggande ges 1-2 dospåsar morgon och kväll 2 dagar innan t.ex tävling eller transport och 1 dospåse/dag under meeting.

Leverans och frakt

Lagersaldo:
29
Leveranstid:
Frakt:

Kundomdömen

Se fler varor

Vimital Elektrolyt 5 kg
VIMITAL Elektrolyt ersätter den obalans av elektrolyter (salter) som kan uppstå nä...
455 kr
Vimital Biotin 1L (flytande)
Biotin på 1 liter flytandeform. Brist på Biotin (vitamin B7, kallades förr vitami...
169 kr
Vimital Multi Pro Balance 5 L (flytande)
Vimital Multi Pro Balance innehåller samtliga viktiga vitaminer och mikromineraler för ...
538 kr
Vimital Linfröolja 1 L (flytande)
Äkta svensk kallpressad linfröolja med högt innehåll av långvarig energ...
99 kr