Logga in

X
Flaska Vimital Hyaluron 1 L flytande
Flaska Vimital Hyaluron 1 L flytande

Vimital Hyaluron 1 L (flytande)

429 kr
  • Översikt
  • Information
  • Leverans

Översikt

Artnr: 822.7320
VIMITAL® Hyaluron 100 är ett fodertillskott som kompletterar kroppens egen produktion av den hyaluron som finns i ledvätskan. Studier visar att hyaluronsyra (HA) tas upp i blodet och når lederna även när den ges oralt som ett fodertill-skott. Med VIMITAL® Hyaluron 100 tillförs kroppen egen hyaluron dagligen och bidrar till att hålla ledvätskan stabil i alla hästens leder.

Produktinformation

VIMITAL Hyaluron100 ges förebyggande eller vid minsta indikation på att hästen är hämmad i sina rörelser. Kan också användas under rehabilitering efter ledinflammation eller operation för att öka mängden av hyaluron och främja näringstransporten i lederna.
Hyaluronsyra finns i ledvätskan för stötdämpande och smörjande funktion. Ledvätskan är också viktig för tillförseln av näring i leden. Vid belastning förbrukas normalt ledvätskan och förlorar viskositet och sin smörjande funktion. Under vila bildar kroppen ny hyaluron för att återge ledvätskan sina egenskaper. Om hästen inte hinner återskapa tillräcklig mängd hyaluron minskar den smörjande och stötdämpande funktionen och slitaget på lederna ökar.
Behovet av att tillföra hyaluron styrs av belastning och hästens ålder. Från 12-14 års ålder producerar hästar mindre mängd kroppsegna ämnen. Om hästen då används för träning eller tävling bör man i förebyggande syfte ge tillskott av hyaluron.
Unghästar som är under utbildning har ofta inte hunnit bygga tillräcklig muskelmassa för att avlasta lederna. Träningen av unghästar sker ofta med hög frekvens och det kan därför vara viktigt att ge hyaluron innan hästen hunnit "växa till sig".
Vanligast är att man inte funderar över att tillföra Hyaluron förrän man märker begynnande rörelsestörning. Hälta eller i värsta fall ledinflammation. Halta hästar ska alltid undersökas av veterinär, men ofta har hästen signalerat problemen långt tidigare. Längre uppvärmningstid, stelare rörelser, mindre framåtbjudning är tidiga signaler på att något kan vara fel. Det kan också vara plötsliga stopp på hinder eller ovilja att utföra dressyrrörelser som belastar lederna. Man kan också hålla ögonen på om hästen konsekvent avlastar ett ben i vila.

INNEHÅLL per dos

Hyaluronsyra: 100 g Natriumbensoat, Vatten

HÅLLBARHET
24 mån. Se bäst före datum

FÖRVARING
Förvaras svalt.

Registrerad hos Jordbruksverket.
Innehåller inga dopingsubstanser

DOSERING
20 ml 2 gånger per dag i 10 dagar.
Därefter 20 ml per dag

Leverans och frakt

Lagersaldo:
30
Leveranstid:
Frakt:

Kundomdömen

Se fler varor

Vimital B - Vitamin 5 L (flytande)
Vimital B-vitamin är ett av de få B-vitamintillskott som innehåller alla de f&oum...
429 kr
Vimital Joint Rebuild 700 gr
Vimital Joint Rebuild är ett väl sammansatt kvalitetstillskott med de viktigaste byggste...
488 kr
Vimital Multi Pro Balance 5 L (flytande)
Vimital Multi Pro Balance innehåller samtliga viktiga vitaminer och mikromineraler för ...
538 kr
Vimital Elektrolyt 1,5 kg
VIMITAL Elektrolyt ersätter den obalans av elektrolyter (salter) som kan uppstå nä...
195 kr