Logga in

X
Dunk Vimital Energy Pro Balance 2,5 L flytande
Dunk Vimital Energy Pro Balance 2,5 L flytande

Vimital Energy Pro Balance 2,5 L (flytande)

260 kr
  • Översikt
  • Information
  • Leverans

Översikt

Artnr: 822.7400
VIMITAL Energy Pro Balance kombinerar flera högvärdiga exklusiva oljor för att optimera hästens möjlighet att tillgodogöra sig energi utan att det påverkar grovtarmens jäsningsprocess.

Produktinformation

Hästen hämtar upp till 75 % av sitt energibehov från grovfodret och har begränsad förmåga att tillgodogöra sig energi från stärkelse och fett. Att enbart öka mängden kraftfoder till prestationshästar med högt energibehov har flera nackdelar. Stärkelse påverkar magsäckens funktion och är en av anledningarna till de omfattande problemen med magsår. Stärkelsen ökar pH-värdet i magsäcken vilket minskar nedbrytningen av proteiner och utrensning av toxiska bakterier i fodret. Nedbrytning av stärkelse i tunntarmen är beroende av enzymet Amylas som hästen endast har liten produktion av. Hästen kan helt enkelt inte bryta ner stora stärkelsebaserade mängder av kraftfoder. Stärkelserester kommer då ut i grovtarmen och förstör delar av jäsningsprocessen. För mycket stärkelse kan alltså ge ett minskat energinetto.
Även hästens förmåga att bryta ner fett är begränsad, men eftersom fett innehåller mer än 3 gånger så mycket energi som kraftfoder så blir det en effektiv energikälla. I VIMITAL Energy Pro Balance ingår flera korta, medellånga och långa fettsyror. Dessa optimerar nedbrytningen och hästens möjlighet att snabbt och effektivt tillgodogöra sig stora mängder energi. Tillsats av Lecitin hjälper nedbrytningen och har skonsam effekt på magens och tarmens slemhinna.
Energi från fetter påverkar inte stressnivån (sk kall energi) och minskar höjningen av kroppstemperaturen när hästen är i rörelse, vilket förbättrar energihushållningen, minskar vätskeförlusten och ger kortare återhämtningstid.

INNEHÅLL per 2dl

Vegetabiliska oljor: 180 g, Lecitin: 11.5 g, E-vitamin: 47 mg
Energiinnehåll / 100g: 3.7 MJ
Fettsyrafördelning: Enkelomättade fettsyror: 35.7 %Mättade fettsyror: 28.4 % (varav MCT-fetter): 20.5 %Omega 3: 14.2 % Omega 6: 21.7 %

FÖRVARING:
Rumstemperatur

HÅLLBARHET:
24 månader. Se bäst före datum.

Omskakas.

DOSERING
Max dosering 4 dl/måltid.
1 dl Vimital Energy Pro Balance motsvarar cirka 3 hg havre eller motsvarande kraftfodergiva.

Leverans och frakt

Lagersaldo:
30
Leveranstid:
Frakt:

Kundomdömen

Se fler varor

Vimital E-Vitamin 1L (flytande)
Flytande E-Vitamin. E-vitamin är den viktigaste antioxidanten för blodsystemet och muskl...
198 kr
Vimital Psyllium 3,5 kg
Renar tarmen. VIMITAL Psyllium är rent loppfrö av livsmedelskvalitet som ges till hä...
477 kr
Vimital Thiamin 500 gr
Mot stress. Thiamin (Vitamin B1) är en klassisk del i behandlingen av patella upphakning enli...
171 kr
Vimital Harmoni 900 gr
Återhämtning efter diarreér. VIMITAL Harmoni används vid återh&a...
251 kr